Què és una ratafia? (updated/actualitzat juny 2018)

Ratafia Catalana.

L’article 4 de l’Ordre de 12 de maig de 1998 relatiu al Reglament de la Denominació Geogràfica Ratafia Catalana DOGC 2650 de 29/05/1998. Indica que la Ratafia Catalana és un licor elaborat bàsicament amb nous verdes. El seu sabor es podrà completar amb diverses plantes aromàtiques. (Derogat per l’Ordre ARP/243/2017, 25 Octubre, DOGC núm 7484, 30-10-2017, que aprova el Reglament IGP Ratafia Catalana).

 

Per la seva banda, més recentment, el Reglament de la UE núm. 110/2008 DOUE del 13/02/2008  que regula entre d’altres productes alcohòlics els licors, en el seu annex III (Indicacions Geogràfiques- endavant IGP) contempla dintre de la categoria 32 (licors) la Ratafia Catalana que, entre d’altres característiques, presenta una graduació alcohòlica entre 26-29 %vol i una quantitat de sucre entre 200-300 G/L, així com envelliment en bótes de roure.

Ratafia en genèric (no acollida a IGP)

El RD 164/2014 (BOE 26-3-2014) especifica al seu article 7, apart h)

h) Ratafía: licor elaborado básicamente con nueces verdes. Su sabor se podrá completar con varias plantas aromáticas.”

La Ratafia, per tant, és un licor elaborat bàsicament amb nous verdes. El seu sabor es pot completar amb vàries plantes aromàtiques.

Updated/Actualitzat: Juny2018

 

Anuncis

2 pensaments sobre “Què és una ratafia? (updated/actualitzat juny 2018)

  1. Retroenllaç: La IGP Ratafia Catalana (juny2018) – Ratafia Espiells

  2. Retroenllaç: Preguntes freqüents sobre LA RATAFIA (1a part) (juliol 2018) – Ratafia Espiells

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s